Veselin Vujović, rukometni Čak Noris ponovo u Šapcu

Bio je jedan od najboljih rukometaša u istoriji ovog sporta, uostalom kada je Metaloplastiku vodio do titule prvaka Evrope zvali su ga šabački Čak Noris.

Posle toga je bio uspešan trener i selektor, a nedavno je iznenada napustio Rukometni klub Zagreb i vratio se u svoju staru bazu - Šabac.

Za Oko magazin govori o svom Šapcu i Savi, o tome kako će da izgleda rukomet posle korone, o lokalnim i regionalnim političkim dilemama i gde će nastaviti karijeru.

U vreme kad se pojačavaju pritisci velikih sila da se rešava pitanje Kosova sećamo se poslednjeg rata u 20. veku i sporazuma koji je potpisan na današnji dan pre 21 godinu. Te 1999. sve je počelo u kafani kod makedonskog Albanca Sadikua blizu graničnog prelaza Đeneral Janković, a završilo se u šatoru, na livadi, pored piste sportskog aerodroma u Kumanovu.

U Oko magazinu pogledajte da li je to bila kapitulacija ili jedino rešenje u tom trenutku? I 21 godinu kasnije u svetlu najave rešavanja kosovskog problema - na čijoj je strani Kumanovski sporazum?

 

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]