Dve ostavke i nezavršeni posao na Kosovu "malog Trampa"

Portret Ričarda Grenela, čoveka od najvećeg poverenja američkog predsednika

Grenel bi u Berlinu čak mogao i da nedostaje, ovim naslovom se Dojče Vele oprostio od verovatno najkontroverznijeg američkog ambasadora u Nemačkoj. Osim sa tog mesta Grenel se povlači i sa mesta vršioca dužnosti Nacionalne obaveštajne službe i sada ostaje samo izaslanik Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine. Šta će ove ostavke značiti za Grenelov posao u vezi sa Kosovom i da li su one samo najava nekih novih funkcija.

Pre tačno 29 godina, 29. maja 1991. u Bariju Crvena zvezda je postala šampion Evrope u fudbalu. U godinama posle Barija Zvezda se umesto za klempavi pehar borila se sankcijama, nestašicama hrane i benzina, kursom dinara. Kada sve stavimo u tadašnji politički kontekst - da li je uspeh Crvene zvezde još značajniji?

Poslednjih godina Velika Britanija je na pravom političkom ringišpilu. Taman se završila bespoštedna borba za Bregzit kada je počela pandemija virusa Korona koja je zamalo odnela život predsedniku Vlade. Nedeljama politički obezglavljena zemlja postala je evropski šampion po broju obolelih i preminulih od Kovida 19. Vlada se nekako teturala kroz sve to a sada joj preti opasnost da padne i to zbog jednog čoveka: Dominika Kamingsa.

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]