Velika iluzija - Lakše je uz film

Tokom četiri decenije karijere, jedan od najkultnijih reditelja "Indi" revolucije, snimao je svašta-od gangsterskih do vampirskih filmova, od Pazolinijeve do biografije Marije Magdalene. Da ga privlače filmovi sa provokativnim temama i neočekivanim konceptima koji imaju ciljanu publiku dokazuje novo delo "Sibir", prikazano na ovogodišnjem Berlinalu. U "Krupnom planu" Velike iluzije - reditelj Ejbel Ferara koji nastavlja saradnju sa omiljenim glumcem Viljemom Defoom.

Nema boljeg ni mesta ni vremena za gledanje filma Svetionik od karantina u vreme korone. Predstavljamo vam premijerno prikazan film na ovogodišnjem FEST-u u režiji Roberta Egersa. U trenutku kada se planeta suočava sa najvećim izazovom od Drugog svetskog rata, sve jače se čuje kritika da smo sami krivi za kolaps planete. Zato govorimo o "Zemlji meda", dokumentarcu o pčelarki iz Makedonije koja je imala nominaciju za Oskara.

Iz rakursa kritičara Đorđa Bajića govorimo o seriji "Južni vetar" čije epizode možete pogledati na RTS Planeti.

Rubriku "Premotavanje" posvećujemo pedesetogodišnjici antiratnog klasika Roberta Altmana M.A.S.H nagrađenog Zlatnom kanskom palmom i Oskarom.

A u "Kontraplanu" francuska rediteljka poljskog porekla Rebeka Zlotovska i kontroverznom Zahiom Dehar koja glumi u njenom filmu "Lake devojke".

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Selina Loven Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović.