Koronavirus

Nova RTS ordinacija i novi korisni saveti u vezi sa ponašanjem u toku pandemije korona virusa. Kroz četiri bloka lekari specijalisti, svako iz svog ugla, pojasniće sve u vezi sa simptomima bolesti, rizicima, lečenju, a biće reči i o tome kako deci organizovati vreme u kućnoj izolaciji.

Prvi gost emisije biće dr Srđa Janković, imunolog iz Univerzitetske dečije klinike "Tiršova". On će govoriti o merama prevencije, detaljno će opisati moguće simptome, a razjasniće i da li je moguće dva puta imati infekciju korona virusom.

U drugom bloku emisije, doc. Dr Janko Samardžić, specijalista kliničke farmakologije, govoriće o načinima lečenja infekcije izazvane korona virusom, a otkriće i da li je na pomolu pronalazak vakcine protiv virusa COVID 19.

Treći gost RTS ordinacije biće prof. dr Dejan Čubrilo, fiziolog i specijalista medicine sporta. On će razjasniti ko bi pored pacijenata sa hroničnim bolestima trebalo dodatno da se čuva, koja hrana koristi u prevenciji kao i koje suplemente i čajeve treba uzimati. Preporučiće šta bi od vežbi u vreme izolacije trebalo raditi kod kuće.

Četvrti blok emisije biće posvećen mališanima i njihovim roditeljima. Prof. dr Ranko Rajović, neuroendokrinolog, daće roditeljima savete kako da organizuju vreme i pomognu deci da konstruktivno provedu dan u periodu kućne izolacije.

Autor i voditelj je Marija Popović.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]