Specijalna emisija o Korona virusu

U specijalnoj emisiji RTS ordinacija očekuje vas mnoštvo korisnih informacija u vezi sa jačanjem imunuteta u vreme korona virusa, čućete mnogo novih saveta o pravilnom održavanju higijene, a pacijenti sa hroničnim bolestima saznaće na šta bi trebalo da obrate pažnju i kako da se čuvaju.

U prvom delu emisije, "Naš zdrtavstveni karton", biće reči o tome kako da ojačamo, kakvo ponašanje i loše navike bi trebalo izbegavati, koju hranu treba birati, šta od suplemenata sada stvarno može da bude od koristi, a sve će razjasniti prof. dr Borislav Kamenov, imunolog i pedijatar i prof. dr Momir Dunjić, lekar integrativne medicine i stručnjak za suplementaciju.

U rubrici "Korisno" očekuju vas novi korisni saveti u vezi sa održavanjem higijene u vreme korona virusa. Prof. dr Goran Belojević, specijalista higijene, daće mnoštvo novih, korisnih saveta: kako da sami napravite zaštitnu masku, kako da se sačuvate i kod kuće i napolju, koja dezinfekciona sredstva pored alkohola ubijaju viruse, kakav je efekat rakije u dezinfekciji, kako pegla može da pomogne itd.

"Ordinacija"- Poslednja tema biće u vezi sa pacijentima koji boluju od hroničnih bolesti. Lekari različitih specijalnosti objasniće kako bi trebalo da se ponašaju i zaštite kardiovaskularni bolesnici, dijabetičari, onkološki pacijenti i oni koji boluju od plućnih bolesti.

Gosti će biti:

Prof. dr Branislav Milovanović, kardiolog, KBC "Bežanijska kosa"

Prof. dr Srđan Popović, endokrinolog, Klinički centar Srbije

Dr Davorin Radosavljević, onkolog, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije

Dr Vojkan Radosavljević, pulomolg, KBC "Bežanijska kosa"

Autor i voditelj je Marija Popović

Reditelj je Petar Stanojlović

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]