Korona virus

Ovonedeljna RTS ordinacija donosi nove ideje za pripremu zdravih slatkiša, korisnu priču o korona vrusu, a saznaćete i koje zdravstvene probleme može da napravi humani papiloma virus.

U prvom delu emisije, "Hrana kao lek", kuvaće pevačica Tijana Dapčević. Ona će predložiti recept za zdrave mafine bez brašna, a govoriće i o tome sa kojim se zdravstvenim problemom nedavno izborila. Voditeljka Marija Popović daće predlog za pripremu jednostavanog kolača od banane. Sve o jelima i namirnicama objasniće nutricionista Đorđe Pejić.

Blok "Ordinacija" posvetićemo aktuelnom korona virusu. Saznaćete kako se virus prenosi, na koji način se treba ponašati kako bi se smanjio rizik od zaraze, koja sredstva treba koristiti za dezinfekciju ruku, koje se maske preporučuju i još mnogo toga korisnog. Sve informacije daće prof. dr Siniša Sević, infektolog iz Kliničkog centra Vojvodine.

U rubrici "Korisno" saznaćete koliko je opasan polno prenosiv humani papiloma virus tj. HPV. Ginekolog prof. dr Momir Dunjić i specijalista patologije dr Biserka Vukomanović Đurđević govoriće o tome kako se virus prenosi, kako se otkriva, koje bolesti može da izazove, kako izgleda lečenje, ali i koliko je efikasna vakcina protiv HPV-a.

Autor i voditelj je Marija Popović.

Reditelj je Petar Stanojlović.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Posle više od 70 emisija, nekoliko stotina obrađenih tema i gotovo 1000 gostiju i sagovornika, autorka Marija Popović i njen tim vašeg omiljenog šou programa o zdravlju, sa nestrpljenjem vas očekuju u novoj, četvrtoj televizijskoj sezoni, od 20. oktobra. Nove ideje, zanimljivi sagovornici i korisni saveti, koje do sada niste čuli. Kao i do sada, kroz smeh i zabavu, učićemo zajedno sve ono što može da poboljša i sačuva zdravlje. [ detaljnije ]