Kulturni dnevnik

U Kulturnom dnevniku govorimo o 92. dodeli nagrade Oskar u Los Anđelesu, o aktuelnim dobitnicima nagrade Američke filmske umetnosti i nauka. Takođe o domaćim bioskopskim repertoarima - u kojoj meri su gledani filmovi nagrađeni Oskarom?

U Kulturnom dnevniku izveštavamo sa scenskog izvođenja Brehtovih stihova u čast rođendana nemačkog dramskog pisca i pesnika i 50 godina Gete instituta u Srbiji. Naša tema su knjiga "Priručnik za spremačice" Lusije Berlin, apstraktna izložba u Galeriji ULUS-a Une Novosel, kao i intervju sa Josipom Lisac pred koncert u Centru "Sava" na Dan zaljubljenih.

Gost Kulturnog dnevnika je džez pijanista i kompozitor Miša Krstić, dobitnik nagrade za životno delo festivala Nišvil.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar