Ovo je Srbija

Fabrika za proizvodnju bakarnih cevi iz Majdanpeka ne radi od 16. januara. Radnici su zabrinuti za sudbinu preduzeća i svoj posao, a šta kažu u lokalnoj samoupravi istražuje Dragan Ristić.

Pre nešto više od godinu dana počela je rekonstrukcija leskovačke Opšte bolnice. Zašto se kasni sa završetkom i kada će biti nabavljena nova oprema, izveštava koleginica Danijela Kocić.

Vranjski Odbor za ljudska prava i "SOS kutak za devojke", koji već dve godine kroz svoje radionice radi na sprečavanju i prepoznavanju nasilja, dobitnici su svetske nagrade za 2019. godinu, saopšteno je iz Londona.

Deo turističke ponude Skorenovca, sela u kome su Mađari većinsko stanovništvo je etno-kuća koju je otvorio Ferenc Sunjog. On se bavi slikarstvom skoro celog života i tu je izložio svoja dela, a pomaže mu i ćerka, učiteljica, koja takođe slika. Plan im je da otvore i školu slikanja za talentovanu decu. 

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]