Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je glumac Dragan Petrović Pele, povodom predstave "Tre sorele" po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića koja će biti obnovljena početkom februara u Zvezdara teataru.

U Centru Sava gostovala je Kineska filharmonija u okviru turneje po Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Na 13. Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustnedorf sutra će biti dodeljene nagrade najboljim. U konkurenciji je 21 film domaćih i stranih autora.

U Krokodilovom Centru za savremenu književnost predstavljena je nova knjiga stripova "Ohrabrenja" Aleksandra Zografa.

U naše bioskope stigao je film "1917." reditelja Sema Mendesa, koji je nominovan u čak 10 kategorija za prestižnu nagradu "Oskar".

U Egiptu se privodi kraju izgradnja Velikog egipatskog muzeja, koji je trenutno jedan od najvećih muzejskih razvojnih projekata na svetu. U njemu će biti 100 hiljada umetničkih predmeta, na prostoru površine od 480 000 kvadratnih metara, a planirano je da bude otvoren do kraja godine.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]