Jutarnji program

U ovoj emisiji, neke od tema o kojima govorimo su: Najzanimljivije deonice, najveći izazovi za inženjere i graditelje, veća bezbednost saobraćaja - Vreme i pažnju tokom cele emisije posvećujemo istočnom kraku koridora 10.

Šta će taj auto - put značiti Srbiji, ali i Evropi, jer se sada integrišemo u važan evropski pravac, koji spaja zapadnu obalu Evrope sa krajnjim istokom Turske, a vodi od Lisabona u Portugaliji do granice sa Iranom.

Dug period bez kiše i topli dani u oktobru i početkom novembra, dobro su osušili zemlju, a mnoge reke skoro presušile. Da li su ove kiše popravile stanje na rekama i kakva je sada situacija, nešto pre 7.

Neplodnost je u Srbiji važna tema i gorući problem, s obzirom na to da, kao i u Evropi, svaki šesti par ima problem sa začećem. Naša zemlja se, i ove godine, pridružila Evropi u obeležavanju Nedelje neplodnosti, sa željom da se skrene pažnja na to koliko je važno da na vreme razmišljamo o porodici. O tome posle pola 8.

On je fotograf koji nam otkriva lepote srpskog prirodnog ambijenta. Krasi ga rodoljubivi pristup fotografiji, jer je otrgao od zaborava sve one duhovne i moralne vrednosti koje su simboli srpskog seljaka i domaćina.

Posle Jutarnjeg dnevnika naš gost biće Stanko Kostić.

Na samom kraju emisije upoznaćete jednu mladu kompozitorku koju je oduvek interesovalo povezivanje muzike, slike, i pokreta. Saznaćemo kako je uspela da uskladi prirodu, elektronsku muziku i simfonijski orkestar.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a voditelj Branko Veselinović!

 

broj komentara 0 pošalji komentar