TV lica: prof. Tomas Pečner

U medijima je ovih dana mnogo pisano o prof. Tomasu Pečneru. Najavljivan je kao čovek koji je bio inspiracija za čuvenog doktora Hausa, kao nekadašnji bubnjar Bajage i instruktora, a danas lekar, profesor i predavač na prestižnim univerzitetima i svetski priznat dijagnostičar.

U toku kratkog boravka u Beogradu, bio je gost u emisiji "TV lica kao sav normalan svet". I zaista čovek po čijoj biografiji bi mogao da se snimi film, intervju je počeo uoči predavanja u prostorijama Srpskog lekarskog društva gde je govorio o tome kako mu je kršteno ime Goran jer je rođen u Beogradu, otac mu je bio Nemac, a majka Srpkinja, kako je njegov životni put muzičara i arhitekte preokrenula bolest zbog koje je upisao medicinu i počeo da se bavi dijagnostikom radeći istraživanje na 22000 pacijenata poredeći rezultate savremene dijagnostike i ono što je naučio boraveći među šamanima i na raznim destinacijama širom sveta gde je istraživao.

Nastavak razgovora snimljen je kroz nostalgično putovanje od Arhitktonske škole koju je pohađao dok je živeo u Beogradu baš u učionici i klupi u kojoj je sedeo i gde je pričao biografske detalje o tome kako je rastao samo sa ocem, preko dirljivog susreta sa muzičarima sa kojima je svirao a koje je sreo na promociji Dejana Cukića gde su ga svi oslovljavali njegovim srpskim imenom Goran i prisećali se mladosti u Beogradu.

Autor Tanja Petrenek Aleksić

broj komentara 0 pošalji komentar
TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]