Jutarnji program

I ove subote vodimo vas na putovanje kroz istoriju, šetnju po Srbiji, izlet u svet. Pre svega, upoznajemo vas sa aktuelnim događajima i vestima koje donosi ovaj vikend.

Koliko kilometara smo daleko od deblokade grada? Tokom dve nedelje protesta čuli smo desetine argumenata. Ništa od toga ne pomaže nam da prođemo gradskim ulicama. Ko je odlučio da građani plaćaju cenu sukoba vozača? O tome razgovaramo s Milanom Božovićem iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Političari decenijama pokušavaju da nađu zajednički jezik između srpskog i albanskog naroda. Konkretan predlog dao je dopisnik albanske  TV Klan, Idro Seferi. Šta nam, osim rečnika, nedostaje za bolje razumevanje, pitamo kolegu Seferija oko pola 9.

Naš jutrošnji gost kaže da ne prođe dan, a da ne pomisli na donora koji mu je spasao život. Sudeći po broju transplantacija u ovoj godini, mi ostali veoma retko razmišljamo o toj temi. Na evropski Dan donora, o životu posle transplantacije razgovaramo sa Mladenom Todićem.

Kako je građen Novi Beograd? Da li je duh radnih akcija ugašen, ili još negde tinja i čeka pravi poziv? O tome nam govore nekadašnji akcijaši.

Posle nesreće u lovu kod Vranja, lovce pitamo kako se spremaju za odlazak u šumu, ali i koji je hobi najopasniji.

Akcija "Izađi mi na teglu" danas se završava. Kakvu će korist od najboljeg ajvara imati pobednici?

Kad napunimo tegle, preći ćemo na kupus. Proveravamo da li je isplativije puniti kacu, ili kupiti gotov kiseli kupus.

Proveravamo i koliko je direktna veza između promene vremena i skokova u raspoloženju. I zašto jednom osamdesetogodišnjaku nikakvo vreme ne može da pokvari planove da osvoji najviše zgrade i popne se na najviši stepenik.

Govorimo i o ovogodišnjim zvezdama Bemusa.

Čekamo vas u 6.00

Urednik i voditelj Nada Gogić.

broj komentara 0 pošalji komentar