Kulturni dnevnik

Objavljeno je novo izdanje "Imenika klasične starine", profesora Vladete Jankovića, koji je tim povodom gost Kulturnog dnevnika.

U ovom izdanju: Izložba "Osam vekova umetnosti pod okriljem Srpske pravoslavne crkve", premijera predstave "Ko se boji Virdžinije Vulf" u Beogradskom dramskom pozorištu, nastup vokalnog seksteta "Kvin siks na 53. Bemusu", zatvaranje 28. Međunarodne tribine kompozitora, panel diskusija "Sužavanje prostora za kritičko mišljenje i delovanje" u Domu omladine, izložba Perice Donkova u Kući legata, film "Blizanac" u režiji oskarovca Anga Lija, koji stiže u naše bioskope. Vodimo vas u Pariz, u Gran Pale, na izložbu Anrija Tuluz-Lotreka.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Montažer Nikola Manić
Realizacija Sanja Redžić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]