Kulturni dnevnik

Velike izložbe kao polje društvene moći, ali i odgovornosti - tema je tribine održane u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, na kojoj su se okupili predstavnici stručne javnosti sa različitim stavovima o toj problematici. Tim povodom, razmatrali smo temu velikih izložbi i odgovornosti koju nose.

Generalna direktorka Uneska, Odri Azul, u dvodnevnoj je poseti Beogradu. U Jugoslovenskoj kinoteci upriličen je susret sa Emirom Kusturicom i Milošem Bikovićem. U Galeriji Novembar otvorena je izložba crteža skulptura i instalacija Radoša Antonijevića. Na resitalu u Svečanoj sali Skupštine grada, pijanista Ivan Meleš izveo je poznata dela kompozitora i pijanista virtuoza Frederika Šopena, Roberta Šumana i Luja Moroa Gotšalka. Na Filološkom fakultetu održana je tribina posvećena ulozi ćirilice u javnom prostoru.

Globalna premijera dugoočekivanog filma Dauntonska opatija dovela je članove porodice Kroli na velika platna. Nagrada za životno delo Londonske nedelje dizajna ove godine dodeljena je modnoj dizajnerki Vivijen Vestvud. Prof. dr Sonja Marinković, selektor 54. Festivala Mokranjčevi dani, koji počinje u Negotinu 14. septembra, gost je Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]