Kulturni dnevnik

Trenutno se u Beogradu održava 49. Međunarodni skup slavista, i tim povodom je gost Kulturnog dnevnika dr Boško Suvajdžić, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu.

U Galeriji likovne i muzičke umetnosti SANU svečano je otvorena retrospektivna izložba slika Ljube Popovića. U Čačku je počeo 13. Međunarodni festival animiranog filma "Animanima". U svečanoj sali Skupštine grada Beograda održana je komemoracija povodom smrti Vladimira Veličkovića. U Požarevcu počinje rekonstrukcija galerije "Milena Pavlović Barili". U Londonu se priprema prvi festival nove drame koji će se održati u prikolici.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Ana Tasić
Realizator Maja Mandić
Montažer Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar