Knjiga spasa - film

U ne tako dalekoj budućnosti, tridesetak godina posle konačnog rata, usamljeni čovek luta opustošenim predelima na kojima se nekad prostirala Amerika: prazni gradovi, razrušeni putevi, neplodna zemlja - sve je to oko njega, znak katastrofalnog uništenja. (The Book of Eli, 2010)

Ovde nema civlizacije, i nema zakona. Putevi pripadaju bandama koje će ubiti za par cipela, kap vode... ili jednostavno ni zbog čega. Ali, oni ne mogu da se mere sa ovim putnikom.

Primoran da postane ratnik, Eli traga samo za mirom, ali, ukoliko ga izazovu, sahraniće svoje napadače i pre nego što su uvideli da su napravili fatalnu grešku. Međutim, on ne brani svoj život, već nadu za budućnost; nadu koju je nosio i štitio 30 godina i sada želi da je ostvari.

Samo jedan čovek u ovom uništenom svetu shvata moć koju Eli poseduje i želi je za sebe: Karnegi, samoproklamovani despot grada lopova i razbojnika. U međuvremenu, Karnegijeva usvojena ćerka Solara fascinirana je Elijem iz drugog razloga: nagoveštajem koji bi mogao da postoji van okruga njenog očuha.

Uloge: Denzel Vošington, Geri Oldman, Mila Kunis...

Režija: Braća Hjuz

broj komentara 0 pošalji komentar