Kulturni dnevnik

U Biblioteci Beograda predstavljen je zbornik pesnika Stevana Tontića i najavljen 28. Žički duhovni sabor Preobraženje.

"Most na Kalemegdanu", višegodišnji umetnički projekat dvojice vajara međunarodne reputacije, Britanca Ričada Dikona i Mrđana Bajića, u fazi je realizacije. Umetnici su podigli zajedničku skulpturu na privremenoj lokaciji kod Beton hale.

14. Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija, biće održan u Požegi od 12. do 29. avgusta. Proveravamo kako teku pripreme za dolazak učesnika iz Argentine, Nemačke, Indije, Poljske, Rusije, Brazila, Grčke.

Iz sveta - u arheološkim iskopavanjima kod drevnog grada Soli Pompeopolis u Turskoj, pronađeni su novi tragovi o staroj rimskoj civilizaciji.

Gost Kulturnog dnevnika je Dane Stojičić, povodom 43. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Anika Tesla
Realizator: Marija Sredojević  

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]