Kulturni dnevnik

Opera Petra Konjovića "Koštana", prema istoimenoj drami Bore Stankovića, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović i u režiji Juga Radivojevića, posle šest decenija u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Otvoren je festival "Devet" koji će u narednih devet dana, pod sloganom "Alhemija", okupiti više stotina stvaralaca iz svih devet umetničkih oblasti u prostoru Stare ciglane.

U Beogradskom dramskom pozorištu premijerno je izvedena nova verzija čuvenog komada Tenesija Vilijamsa "Mačka na usijanom limenom krovu", u režiji gošće iz Makedonije Nataše Poplavske, koja u prvi plan stavlja temu hipokrizije društva kroz priču o krizi u jednoj porodici.

Knjiga Božidara Zečevića "Veliki filmski znak", posvećena Velimiru Bati Živojinoviću, predstavljena je u Jugoslovenskoj kinoteci.

U Britanskom muzeju u toku je najveća manga izložba ikada postavljena van Japana.

Gošća Kulturnog dnevnika je Ljiljana Ćinkul, umetnički direktor Grafičkog kolektiva, koji će 19. juna izložbom u Galeriji SANU obeležiti 70 godina postojanja.

Urednik: Marko Rajković
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]