Oko: Da li je nasilje privatna stvar?

Svaka treća žena smatra da je nasilje u porodici privatna stvar, pokazalo je istraživanje OEBS-a o dobrobiti i bezbednosti žena u jugoistočnoj i istočnoj Evropi.

Sinoć je u Beogradu ponovo muškarac pucao u ženu, pa u sebe. Da li je iko mogao to da spreči?

Zašto nasilje u porodici nije privatna stvar, šta treba da uradimo ako poznajemo nekoga ko trpi nasilje, kako da ne odmognemo, a kako možemo da budemo korisni, večeras u emisiji Oko.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 06:43) - anonymous [neregistrovani]

Izmišljen problem

Nasilje u Srbiji nad ženama ne postoji. To je izmišljeni problem i smišljenii scenario, smišljen negde u belom svetu, s namerom da razori tradicionalnu, normalnu i prirodnu porodicu. Radi se o tipičnoj kampanji s određenim ciljevima. To što ove naše feministikinje ne razumeju, je tragično i imaće, i već ima, trgične i dugoročne posledice. Pre svega na enormno povećani broj razvoda. ije sporno da neka pijana budala, negde na periferiji, viče, pa i udari ženu ili decu, ali to nikako nije masovna pojava.
Radi se još i o tome da su 20 i 21 vek, vreme opšteg globalnog nasilja, koje se takođe smišljeno, širi putem scena nasilja na televiziji, u medijima i filmovima, pa nasilja ima više nego ranije, naročito među mladima. Ali nad ženama, ne.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]