Kulturni dnevnik

Glavna zvezda ovogodišnjeg jedanaestog književnog Festivala Krokodil je francuski pisac Mišel Uelbek. On će predstaviti publici svoj novi roman "Serotonin", a na festivalu koji traje do 7. juna učestvuje i niz domaćih i stranih pisaca.

U Muzeju Savremene umetnosti otvorena je izložba "U dodiru sa" na kojoj je predstavljeno 12 radova iz zbirki ovog muzeja koji su namenjene slepim i slabovidim osobama.

Četvrti Festival subverzivnog filma - Plan B otvoren je u Domu omladine.

U Kulturnom dnevniku najavljujemo umetničko-edukativnu Manifestaciju Dani Smiljane Mandukić koja slavi život i delo plesačice, pedagoškinje i koreografkinje, jedne od začetnica savremene igre na našim prostorima.

Film "Vita i Virdžinija" rediteljke Čenje Barton, prikazan premijerno na festivalu u Torontu, istražuje neobičnu emotivnu vezu velike književnice Virdžinije Vulf i Vite Sakvili-Vest, koji je bio inspiracija za njeno delo "Orlando".

Gost Kulturnog dnevnika je operski pevač Miodrag D. Jovanović, učesnik dokumentarno-igranog serijala "Zlatni vek" koji Kulturno-umetnički program Radio-televizije Srbije priprema povodom obeležavanja jednog veka beogradske Opere.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]