Oko magazin: Mišel Uelbek - Pokoravanje Beograda

Zašto je veliki francuski pisac, koji odbija da putuje i da učestvuje na književnim večerima izabrao da dođe u Srbiju?

Književni događaj godine u Srbiji. Najkontroverzniji pisac na svetu, svakako i jedan od najboljih pisaca današnjice Mišel Uelbek dolazi u Beograd. Čovek koji ne voli da putuje i koji izbegava književne večeri rešio je da se dva dana druži sa srpskom publikom. Njegov poslednji roman Serotonin u Beogradu je objavljen kao drugi prevod i treće izdanje u svetu, odmah posle Nemačke i Francuske. U Nemačku nije želeo da ode a zašto je izabrao Srbiju?

Došla je sa Bregzitom i na lošoj političkoj računici Dejvida Kamerona. Odlazi, zbog Bregzita koji nije uspela da sprovode uprkos brojnim pokušajima. Kada čitate njenu ranu biografiju sve mnogo liči na Angelu Merkel, kada analizirate njene želje htela je da bude nova Margaret Tačer, kada pogledate njene rezultate za tri godine u Dauning stritu sve je u senci te velike teme koja je podelila Ostrvo. Portret Tereze Mej.

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]