Ovo je Srbija

Preduzeće za preradu lekovitog bilja iz Ždeglova kod Lebana, koje već nekoliko godina uspešno posluje, dobilo je priliku da unapredi proizvodnju, kupovinom nove opreme i zapošljavanjem novih radnika, zahvaljujući sredstvima programa EU PRO.

Hotel "Podrinje" u Banji Koviljači kupili su Kinezi po duplo većoj ceni od početne. Na prodaju je i hotel "Gučevo". Šta prodaja tih ugostiteljskih objekata, koji godinama ne rade, znači za turizam u Koviljači istržuje koleginica Slavica Džinović.

Dunavska ostrva kod Pančeva, postala su zaštićeno prirodno dobro. To područje koje čine tri ade, stanište je retkih i zaštićenih vrsta ptica, kao što su orlovi belorepani i crne rode.

Učenici požeške OŠ "Petar Leković", zajedno za nastavnicima kreirali su pesmu koju su objavili na blogu Schoolovision, svojevrsnoj školskoj Evroviziji, i u konkurenciji 32 zemlje zauzeli drugo mesto.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednica emisije: Dragana Živojnović i Gordana Petrović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]