Jutarnji program

Ako i ovo jutro podelite sa nama, videćete i ovo:

- Parovima iz Srbije, novim pravilnikom, omogućena je donacija polnih ćelija i embriona, kao i ženama bez partnera da postanu majke. Šta to znači onima koji imaju problem da dobiju potomstvo?

- Jedan fakultet, dve diplome! Na Ekonomskom fakultetu pre dve godine otvoren je međunarodni program osnovnih studija iz "Ekonomije i finansija", na engleskom jeziku. Kakvi su rezultati?

- Širom sveta sutra se obeležava Svetski dan porodice! Zašto je porodica važna, ali i kakve probleme ima u savremenom svetu?

- Upoznaćemo vas sa zanimljivim projektom i časopisom "Original". U pitanju je nekomercijalna platforma koju je 2015. godine osnovala Fondacija Novak Đoković, sa ciljem osnaživanja mladih u Srbiji, kroz promociju pozitivnih vrednosti.

- Kada kažemo higijena prvo pomislimo na  pranje: ruku, kože, zuba, kose. Da li znate da postoji i mentalna higijena? Zašto je ona važna i kako da je održavamo, čućete u Nazdravlju.

- Kombinovanje boja u enterijeru mnogima može delovati izazovno. Da li se u žutoj prostoriji osećate napeto i da li plava boja smiruje i opušta? Otkrivamo šta kažu umetnici i dizajneri enterijera, koji vrlo dobro znaju kako boje utiču na raspoloženje i osećanja.

- Od prošle nedelje na TV kanalu 24Kitchen, na kome gledamo najpoznatije svetske kuvare, i Srbija ima predstavnika. Sa Ninom Babić, našom francuskom pekaricom, pričamo o ljubavi prema poslasticama, očaravajućim mirisima tek pečenih kolača i peciva i sveže umućenih filova.

- Otkrivamo i fenomene: humanitarca koji je 100-ti put dao krv u životu, i slepog inovatora koji i u osmoj deceniji ne prestaje da stvara, jer kroz svoje izume aktivno učestvuje u životu.

- Predstava "Korešpodencija" slavi jubilej - 50. izvođenje, koje je zakazano za 16. maj. Tim povodom naši gosti su glumci Jelena Stupljanin i Joakim Tasić.

- I na samom kraju emisije upoznaćete naše muzičke goste koji su proputovali pola sveta da bi danas bili sa nama... Đorđe Nešić je srpsko američki pijanista, profesor na Univerzitetu Karnegi Melon u Pitsburgu, a sa njim dolaze Amerikanke koje će nam pevati operu na srpskom jeziku.

Urednici emisije su Vanjica Ratković Živanović i Aleksandar Tucaković, a pred kamerama će biti Dragana Kosjerina i Branko Veselinović.

broj komentara 0 pošalji komentar