Trag: Sestrinstvo na dva točka

U dokumentarnoj emisiji "Sestrinstvo na dva točka" pratimo prelazak prve međunarodne ženske moto-štafete kroz Srbiju, ali otkrivamo i ko su žene koje upravljaju motorima.

Profesorke, muzičarke, domaćice, direktorke, pripadnice policije početkom aprila delile su jedan put i jednu misiju. Zajedno sa 18 hiljada žena širom sveta učestvovale su u međunarodnoj moto-štafeti koja ima za cilj da ojača globalno moto-sestrinstvo. Žele da podsete moto-industriju, takođe, da na dva točka gospodare i žene, da pokažu da imaju svoje mesto i dovoljno veštine da zajedno sa muškim kolegama krstare putevima celog sveta.

Njihova misija u ovom okupljanju je i da ukažu na značaj prevencije u borbi protiv raka. Žele da svaka bajkerka na putu bude podsetnik da je preventivni pregled korak ka dobrom zdravlju.
Štafeta je krenula u februaru iz Velike Britanije, gde bi trebalo da se vrati početkom 2020. godine, a po njihovom povratku sledi i velika izložba.

Ekipa RTS-a pratila ih je od Preševa do Kelebije. Delili smo njihove utiske, saznali šta ih je podstaklo da izađu iz automobila, koliko im znači međunarodna štafeta kao jedinstven događaj u njihovom svetu.

Sa učesnicama štafete ali i iskusnim bajkerima razgovarali smo i o ženama bajkerkama u Srbiji, o podršci koju im pružaju kolege kao i o razlikama na motoru u odnosu na jači pol.

Autorka emisije: Biljana Radulović
Snimatelji: Dušan Živković, Ivan Stambolić, Slađan Stojanović
Montažerka: Ana Janković
Producent: Petar Milošaković

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 05. jun 2019, 16:34) - Viper [neregistrovani]

Bravo

Bravo za bajkerke, samo nastavite tako.