Oko magazin: Crna Gora i NATO bombe

Vojska Jugoslavije i crnogorska policija, radna i vojna obaveza, Milo i Momir - možda se tim suprotnostima može najbolje opisati Crna Gora 1999. godine, uz neizostavno pitanje - da li je Milo sačuvao Crnu Goru?

Bombardovanje je Crna Gora dočekala u specifičnoj političkoj atmosferi. Samo dve godine pre toga došlo do velike svađe Mila i Momira i raskola u DPS-u. U martu 1999. na ulicama crnogorskih gradova bili su i Vojska Jugoslavije i policija Crne Gore.

Kako je izgledalo crnogorsko društvo 1999. godine, kako su izveštavali mediji, kako su Crnogorci te 1999. gledali na susrete Mila Đukanovića sa šefovima zapadnih država i šta je bombardovanje značilo za Crnu Goru, danas članicu NATO-a? Konačno, kako danas varošica Murino pamti 30. april 1999?

O svemu tome, u emisiji govore: Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije, pisac Balša Brković, ambasador SRJ u Rimu 1999. Miodrag Lekić, urednici listova Dan i Vijesti Nikola Marković i Željko Ivanović i Mirko Knežević, otac Miroslava Kneževića koji je stradao u Murinu u aprilu 1999. godine.

Autor: Stevan Kostić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]