Ovo je Srbija

Svetski dan voda obeležava se u jedanaest gradova širom Srbije: Beogradu, Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Šapcu, Vršcu, Novoj Pazovi, Petrovcu na Mlavi, Pirotu i Nišu. Najčistiju vodu piju građani koji žive u južnoj i istočnoj Srbiji, a oni u Vojvodini dvaput moraju da razmisle pre nego što natoče "česmovaču".

Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", prošle godine najčistiju vodu pili su građani u regionu istočne i južne Srbije, dok najlošiju vodu piju u Vojvodini. Najveći procenat neispravnih uzoraka je bio u Srednjobanatskoj oblasti (99,3 odsto), zatim Severnobanatskoj (93,7 odsto), a najmanji u Jablaničkoj i Raškoj oblasti, gde je voda potpuno čista.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je nagradu za humanitarnost koju dodeljuje magazin Diplomacy & Commerce, dok je fondacija koja nosi njegovo ime dobitnik nagrade za fondaciju godine. Đoković je u pismu zahvalnice naveo da uticaj koji ima u svetu koristi da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija - deci.

Na Kopaoniku trenutno ima 67 centimetara snega. Skijaša i bordera je, kao i obično u martu, oko tri hiljade. Njima su na raspolaganju sve staze i žičare, kao i prateći sadržaji - bob na šinama, zip lajn, vožnja motornim sankama i panoramsko razgledanje planine.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Ivana Miljković

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]