Oko: Premijerka Ana Brnabić

Podele u društvu koje upozoravaju

Nedelju za nama, posebno vikend, obeležili su protesti i upad demonstranata na RTS. To je još jednom otvorilo pitanje kakve vrednosti deli naše društvo i podsetilo na nedavnu izjavu predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića koji je ocenio je da je "Srbija danas po mnogim linijama podeljeno društvo, da živi u paralelnim svetovima, koji se ne dodiruju, ne poznaju i, što je najgore, ne komuniciraju."

Da li je krajnje vreme da se komunicira, ali ne pod pretnjom upadima na javni servis i nasilnim blokadama puteva, kako omogućiti dijalog i koliko ekonomski rezultati - smanjenje javnog duga, stabilan budžet, izgradnja puteva, smanjenje nezaposlenosti padaju u drugi plan ako se stvara ovakva atmosfera u društvu?

Da li je moguć dijalog vlasti i opozicije, ko je za to najodgovorniji? Hoće li u Srbiju da dođe nemački Folksvagen? Koliko je ekonomski rast dovoljan za još jedno povećanje plata i penzija u ovoj godini?

Sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u emisiji Oko razgovara Vesna Damjanić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]