Jutarnji program

Iako zimski, dan pred nama je sunčan i topao. Iako vuče tešku senku staru 15 godina, dan pred nama biće vedar. Naš je posao da nam i raspoloženje prati prognozu.

Već od 6 sati predlažemo šetnju po Srbiji, posnu ponudu na pijačnim tezgama i plovidbu između masnih moravskih mrlja.

Na pogrom srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. podseća nas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Koja pitanja čekaju odgovor već deceniju i po, a koje su nove dileme u međuvremenu otvorene?

Folksvagen u Srbiji? Koliko je prepreka do tog cilja? Da li je realnija želja da na predstojećem Sajmu kupimo novi auto? O željama i mogućnostima govorimo sa Milošem Petrovićem iz Asocijacije uvoznika automobila.

Učimo da čitamo elektronske udžbenike i da apliciramo za e-kredit.

Od ekskurzija glavobolju imaju i roditelji i nastavnici. Ni ministru prosvete cene se ne dopadaju. Ko ima pravednu računicu za školska putovanja?

Proizvođači malina imaju svoje muke. Godinama. Da li će njihovu glavobolju ublažiti nova sorta i da li "yellow king" može da zameni "crveno zlato"?

Kad vam je previše stresnih tema i obaveza, idite na planinu! I čuvajte ovce! Takav recept nam jutros daje master čobanica Milica. Proveravamo da li radi.

On je hrabar i human. Svoju tešku priču glasno je ispričao i ispisao. Sada pomaže onima koji odrastaju s problemima kakve je i sam imao. Humanitarac i dobitnik Sretenjskog priznanja Jovan Milić dolazi nam u goste.

Svakoga dana njene pesme dobro zvuče. Ipak, ima dana poput ovog, kada svaki stih o kome peva ima posebno značenje. Dragica Radosavljević Cakana peva nam na kraju emisije.

Voditelj: Nada Gogić
Urednice: Nada Gogić, Vanja Ratković

broj komentara 0 pošalji komentar