Jutarnji program

To što je Evropska komisija obezbedila bolji pristup informacijama Agenciji za bezbednost hrane, omogućila dodatne studije i veće učešće naučnika, da li vas smiruje ili zabrinjava? Sva pitanja o hrani danas, svela su se na jedno, da li je bezbedna? Reviziju Zakona o hrani sprema Evropa, a o tome kakave izmene propisa u vezi sa tim mi predlažemo, razgovaramo sa Branislavom Nedimovićem, ministrom poljoprivrede.

Znamo li kako da se ponašamo prema sopstvenom ljubimcu? Životinje koje primimo u svoj dom nisu tek žive igračke. Znamo li šta sve podrazumeva odgovorno vlasništvo kućnih ljubimaca...?

Između Srbije i Velike Britanije postoje vrlo razvijeni diplomatski odnosi koji postoje gotovo dva veka. Od tada do danas srpsko-britanski ekonomski odnosi prolazili su kroz različite faze. Ukupna spoljnotrgovinska razmena sada je veća od 500 miliona evra. Šta uvozimo a šta izvozimo, koje su najveće Britanske kompanije u Srbiji i da li će nešto promeniti predstojeći Bregzit kada je reč o ekonomskoj saradnji?

Takmičenje "Global Teacher Prize" postoji već pet godina, pronalazi najbolje edukatore i ukazuje na to da je njihova profesija jedna od najvažnijih u svakoj zemlji. Gosti Jutarnjeg programa su dva predstavnika Srbije Željana Radojičić Lukić, iz Mionice, koja radi u školi u Gornjoj Toplici i Boško Petrović iz Paraćina.

Mart se u svetu obeležava kao mesec frankofonije. Posvećen je francuskom jeziku i saradnji zemalja u kojima se govori i uči taj jezik. I u Srbiji frankofone ambasade realizuju bogat program. Gosti Jutarnjeg programa su Žan Batist Kizen, rektor Francuskog instituta, Milena Milovanović, koja je bila predsenica žrija za frankfonu pesmu u Beogradu 2019.

voditelji: Sanja Dragićević Babić, Dušica Spasić
urednik: Vanjica Ratković, Duško Nikolić

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 14. mar 2019, 21:04) - Borko [neregistrovani]

Pohvala

Iskrene i tople pohvale ljubaznim i profesionalnim voditeljkama sa dušom. Zaista daju boju ovom jutarnjem programu.