Senke nad Balkanom

Peta epizoda: Taneta, Jedva živog, pronalazi Niški sa svojim ljudima i vodi ga kod Prša. Tane saznaje od Niškog da je Krojač ratni veteran i da je u prošlosti četovao sa čuvenim Tankosićem i njegovim "crnorukašima".

Krojač daje Alimpiju, alias Kaluđeru, negative i kaže mu da je ubio policajca koji mu ih je doneo. Kaluđer mu savetuje da se skloni iz Jatagan male na neko vreme. Gazda Kiro nastavlja pregovore s Kaluđerom i traži da mu pomogne da oslobodi Damjana iz zatvora. Kaluđer pristaje, uz uslov da mu se to bogato plati tovarima Kirovog najkvalitetnijeg opijuma.

Stanko ispituje Avrama koji deluje kao mentalno poremećen. Stanko je protiv toga da se Avram tretira kao zdrav zločinac i moli načelnika za psihijatrijsku ekspertizu. U međuvremenu, Đolović upada besan u Glavnjaču i traži Taneta koji se nije pojavio na zakazanom sastanku. Stanko saznaje da je Tane još juče otišao u Jatagan malu...

Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Miloš Timotijević, Nenad Jezdić, Marko Živić, Nebojša Dugalić, Marko Gvero, Žarko Laušević, Srđan Todorović, Aleksandar Galibin, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Petar Arsovski... i mnogi drugi.

Kreator serije: Dragan Bjelogrlić
Urednik serije: Marko Novaković
Režija pete epizode: Miroslav Lekić
Scenario: Danica Pajović, Dragan Bjelogrlić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stoiljković
Direktor fotografije: Ivan Kostić
Montaža: Lazar Predojev
Muzika: Manjifiko
Dizajn zvuka: Aleksandar Protić Prota
Kostimografija: Boris Čakširan
Produkcijski dizajn (scenografija): Goran Joksimović Joksa
Produkcija: Radio-televizija Srbije, Kobra film
Koproducenti: Tomi Salkovski, Stalbel Mišalkov
Koprodukcija: Skopje Film Studio, Radio Televizija Republika Srpska
Izvršna produkcija: Goran Bjelogrlić - Kobra film

broj komentara 0 pošalji komentar