Senke nad Balkanom

Četvrta epizoda: Živković se izvinjava Vrangelu što Kraljevina SHS nema više novca da izdržava Vrangelovu vojsku. Vrangel traži od generala Živkovića da mu obezbedi sastanak sa Vojinom Đukićem.

Tane besni pred načelnikom Dimitrijevićem što je Aljoša otet i ubijen, sumnjiči zatvorskog lekara da je potplaćen da ga izvede iz zatvora. Lekar tvrdi da se Aljoši upalila rana i odlazi bez posledica. Babić je ugruvan, ali je dobro.

U kancelariji, Stanko pokazuje Tanetu sliku iz "Bizantovog" kataloga - na Avramovoj slici je simbol ihtiosa hrišćanske ribe - isti simbol koji je na privesku ogrlice koju su uzeli od Aljoše. Iznervirani Tane tvrdi da to nije trag, nego glupost i odlazi s Babićem kod Prša u "Čuburče" da se napije od muke.

Krojač sa svojim ljudima upada u Majin atelje "Bizant" gde je zatiče sa Avramom. Shvatio je da mu je dala pogrešne negative. Krojačevi ljudi pokušaju da savladaju Avrama ali on im se odupre. Maja moli da ostave njenog prijatelja na miru, brani se da je mislila da su negativi pravi, shvati da je jedino Tane mogao da ih uzme. Krojač joj da rok da mu donese negative u Jatagan malu u kafanu "Kod Niškog"...

Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Miloš Timotijević, Nenad Jezdić, Marko Živić, Nebojša Dugalić, Marko Gvero, Žarko Laušević, Srđan Todorović, Aleksandar Galibin, Goran Bogdan, Bojan Navojec, Nikola Ristanovski, Petar Arsovski... i mnogi drugi.

Kreator serije: Dragan Bjelogrlić
Urednik serije: Marko Novaković
Režija četvrte epizode: Kosta Đorđević
Scenario: Danica Pajović, Dragan Bjelogrlić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stoiljković
Direktor fotografije: Ivan Kostić
Montaža: Lazar Predojev
Muzika: Manjifiko
Dizajn zvuka: Aleksandar Protić Prota
Kostimografija: Boris Čakširan
Produkcijski dizajn (scenografija): Goran Joksimović Joksa
Producent: Dragan Bujošević, Dragan Bjelogrlić
Produkcija: Radio-televizija Srbije, Kobra film
Koproducent: Tomi Salkovski, Stalbel Mišalkov
Koprodukcija: Skopje Film Studio, Radio Televizija Republika Srpska
Izvršna produkcija: Goran Bjelogrlić - Kobra film

broj komentara 0 pošalji komentar