Oko magazin: Milorad Pupovac - prvi ili poslednji Srbin u Hrvatskoj

Kako ovaj Dalmatinac koji već 25 godina u Saboru predstavlja Srbe opstaje u hrvatskom društvu, da li će ga najnoviji incidenti pogurati da napusti vladu Andreja Plenkovića i šta na sve to kažu Hrvati

Politički karneval u Hrvatskoj nikad ne prestaje a ništa pa ni dalmatinske maškare ne mogu da prođu bez Srba. Ovoga puta u dva splitska kaštela spaljivana je lutka sa likom Milorada Pupovca. Kako ovaj Dalmatinac koji već 25 godina u Saboru predstavlja Srbe opstaje u hrvatskom društvu, da li će ga najnoviji incidenti pogurati da napusti vladu Andreja Plenkovića i šta na sve to kažu Hrvati.

Zovu ih lovci na glave jer na tržištu znaju da ulove kadrove kapitalce. U njihovim rukama je rešenje o zaposlenju ali i rešenju o otkazu. Ejčarovi su danas postali nezaobilazni u svakoj kompaniji a o njihovom značaju govori i to što je nedavno u Beogradu održan kongres Ejčarova. Kako se od kadrovskog odeljenja u socijalizmu došlo do engleske skraćenice u kapitalizmu i postoji li ljudska strana ljudskih resursa?

Na nedavnom košarkaškom derbiju između Crvene zvezde i Partizana ni u jednom trenutku na terenu nije bilo više Srba nego stranih košarkaša. Među brojnim strancima koji su preplavili naše klubove i koji uglavnom nisu vrhunskog kvaliteta izdvaja se Grk koji je pre dolaska u Srbiju osvojio sve što se moglo osvojiti. Lakoća s kojom igra i hladnokrvnost u najdramatičnijim trenucima pokazuju zašto Statos Perperoglu ima takvu košarkašku biografiju. Trenutno najbolji košarkaš Crvene zvezde govorio je za Oko magazin.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]