SAT: Koliko su tačni policijski radari?

Prošle nedelje u emisiji SAT gledali ste test brzinomera, a kako bi zaokružili čitavu priču o merenju brzine, ove nedelje testiraju policijske radare i razotkrivaju koliko su zaista tačni.

Naravno, SAT ne bi bio SAT da ne donosi korisne savete ali i nešto ekskluzivno. Organizovali su pravu pretpremijeru jednog modela koji će biti zvanično pokazan na salonu automobila u Ženevi, a gledaoci emisije SAT su već bili u prilici da ga provozaju, i to pre mnogih novinara.

U rubrici Predstavljamo videćete test novog Leksusovog modela "UX".

Urednik i voditelj je Mladen Alvirović.

Repriza emisije je petkom u 14.00 na Drugom programu.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 10. mar 2019, 22:46) - anonymous [neregistrovani]

CD.

Kada bi bio sav automobil zalepljen sa kompakt diskovima radar ne bi mogao da meri. I u ovom testu se vidi da kada je zaista laserski snop bio usmeren ka disku da se na kratko gubi očitavanje, ali nije ceo automobil izlepljen kompakt diskovima, to bi zaista izgledalo smešno.

(nedelja, 10. mar 2019, 22:23) - anonymous [neregistrovani]

Ako bi SAT mogao da pomogne

Bilo je reči šta nervira vozače...
Da li se može rešiti loša sinhronizacija semafora na putu PA - BG? Ograničenje je 60km/h, a semafori su sinhronizovani na 72 km/h. Ako se vozi po ograničenju, od BG prema PA će se stati na 3 semafora ili 4.
Drugo...
Da li se može rešiti ono idiotsko ograničenje brzine od 50km/h na obilaznici oko Beograda od Krnjače do Zemuna? Radar uvek meri posle odvajanja za Borču i Zrenjanin. Smatram to diskriminaciojom. Kažnjavaju se oni koji ne stanuju u Beogradu i okolini.
Loše sinhr. semafori i brzina na obilazici su zaista napravljeni da bi se vozačima otimale pare. Molim za pomoć.

(ponedeljak, 04. mar 2019, 20:44) - Predrag [neregistrovani]

Ko o cemu Baba o Uštipcima

Niko ne spori preciznos radara! Sve je to odbacena tehnologija zastarelih nisanskih uredjaja vojne tehnologije! Pitanje je da neko objavi tacno koliko je dozvoljeno odstupanje po zakonu za obicne gradjane! Policijska oprema se bazdari! Brzinomeri osim u Kamionima i Autobusima se ne Bazdare! Eto stavke za dodatne novce za tehnicke preglede!

(subota, 02. mar 2019, 21:48) - Kalesu [neregistrovani]

Radari i praksa

Upravo na "dozvoljenoj" grešci sam se jednom, pre par godina, elegantno izvukao. Nije bilo sporno da li sam napravio prekršaj, već u koju kategoriju spadam. Dva km/h me je delilo između prve (samo novčana kazna) i druge (veća novčana + zabrana na dva meseca + 6 kaznenih poena). Uz dokaz o mogućoj greški (fabrička deklaracija je tu čak i "strožija" od našeg pravilnika, koji podržava i zakon) i uobičajene prakse (po rečima sutkinje, jer je to poznata situacija u praksi, pa se dosuđuje povoljnija varijanta i policija "se ne buni"), dobio sam presudu na prvu, "jeftiniju" varijantu. O ovome sam jednom pisao i redakciji Sat medija grupe, kada je bila ovakva tema, ali bez neke reakcije od njih.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 30 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]