Oko magazin: Novak nepobedivi 

Sedmom titulom, Novak Đoković je ispisao istoriju u Melburnu.

Petnaesta grend slam titula u karijeri – od juče svetski mediji ne biraju reči hvale o Novaku Đokoviću. Može li aktuelni svetski broj 1 da bude najbolji u istoriji belog sporta?

Prošle nedelje predsednik skupštine Venecuele Huan Gvaido proglasio se za prelaznog predsednika zemlje, tokom velikih demonstracija u Karakasu. Vojska je i dalje na strani aktuelnog predsednika Madura. Podržavaju ga i Rusija, Kina, Turska i Meksiko, dok su na strani Gvaida SAD i još 20 zemalja. Šta se zaista događa u Venecueli?

Dvadeset sedmog januara 1945. oslobođen je Aušvic, najozloglašeniji logor u istoriji, u kojem je tokom Drugog svetskog rata ubijeno više od milion i sto hiljada ljudi. Zato se baš taj dan obeležava kao Dan Holokausta, a u Oko magazinu podsećamo se reportaže snimljene povodom sedam decenija od oslobađanja Aušvica.

Pogledajte i intervju sa Ivanom Ivanjijem, kniževnikom i prevodiocem, zatočenikom Aušvica i Buhenvalda, koji objašnjava zašto je oprostio.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 28. jan 2019, 19:02) - anonymous [neregistrovani]

Novak je, kao i legendarni ruski marsal Zukov, koji...

.....je isto tako bio - nepobediv!

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]