Oko magazin: Evropska rampa za čelik iz Srbije

Hoće li u obračunu Evrope i Amerike sa jeftinim kineskim čelikom stradati Železara u Smederevu?

Danas u podne Ju Jong, predsednik kineskog HBIS-a sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Između ostalog tema sastanka bile su i kvote za srpski čelik. Naime, prošle nedelje Brisel je uveo ograničenja na uvoz iz čelika iz kako ih oni nazivaju trećih zemalja i tu je direktno pogođena Srbija. Hoće li u obračunu Evrope i Amerike sa jeftinim kineskim čelikom stradati Železara u Smederevu?

Jedna od osam fotografija koja se našla na zvaničnom tviter nalogu ruskog predsednika posle posete Srbiji bila je i Putinova fotografija sa Pašom. Reč je o mladunčetu šarplanica koje je predsednik Srbije poklonio predsedniku Rusije. Kako je Aleksandar Vučić izabrao Pašu, kakve pse voli Vladimir Putin i kakve je sve do sada dobijao na poklon.

Svetsko prvenstvo u rukometu ulazi u završnicu, nažalost bez Srbije koja je trenutno tek 18. na svetu. Pre 18 godina, na primer bili smo treći na svetu a za našu reprezentaciju branio je tada Nenad Puljezević. Popularni Puljez iskoristio je rastegljiva pravila EHF-a pa je posle čak branio i za Mađarsku. U vreme kada više nema mnogo pobeda u rukometu Puljezević se okrenuo kvizovima: Poteri i Slagalici. Kako je nekadašnji odlični golman postao odličan kvizoman?

Na upravo završenom Kustendorfu, nagradu za životno delo - odnosno "nagradu za buduće filmove" kako je na festivalu zovu - dobio je Slavko Štimac. Bile su tu i holivudske zvezde, ali na festivalu je primat ipak imao film. Ko su ljudi koji dolaze na Kustendorf, odakle su i zašto su tu, ali i šta se još na Mećavniku osim filma može videti?

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]