Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je pisac Vladmir Tabašević, dobitnik Ninove nagrade za roman "Zabluda Svetog Sebastijana".

U Kulturnom centru Beograda uručena je "Nagrada Lazar Trifunović" i Priznanje Društva istoričara umetnosti Srbije za 2018.

U Centru Sava održan je tradicionalni "Beogradski novogodišnji koncert" Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a pod upravom maestra Bojana Suđića. 

U Likovnoj galeriji, Kulturnog centra Beograda otvorena je izložba pod nazivom "Umetnik (Ni)je prisutan", autorke Danijele Purešević.

U Ustanovi kulture "Stari grad" u Beogradu premijerno je izvedena predstava "Bojte se Alaha: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića" autora Zlatka Pakovića.

Svetski hit, mjuzikl preveden na preko dvadeset svetskih jezika, "Jadnici", koji se od 2007. godine uspešno izvodi i u "Madlenijanumu" - u režiji Nebojše Bradića, od večeras u ansamblu ima novog glumca, Slavena Došla, u ulozi Marijusa.

Jedna od atrakcija "Festivala svetlosti" u Amsterdamu "Zvezdano nebo" Vinsenta Van Goga, koju su Ivana Jelić i Pavle Petrović preneli u stvarnost kao instalaciju iznad amsterdamskih kanala.

Urednik Lidija Božić
Montažer Nikola Manić
Realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]