Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika karikaturista Jugoslav Vlahović dobitnik Gran-prija na najvećem svetskom konkursu karikatura Aydin Dogan Fondacije u Istanbulu. Konkurs je održan 35. put i neka je vrsta "Oskara za karikaturu“.

Predstavom "Ujka Vanja" Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina, Jugoslovensko dramsko pozorište nastavlja da obeležava 70 godina od osnivanja. U Madlenijanumu premijerno Dolce vita - romantična komedija sa songovima. U Salonu muzeja savremene umetnosti izložba Dragana Petrovića Veseli svet. Iz uzbudljivog pratećeg programa izložbe "Percepcije. Žena po meri društva" Galerije Matice Srpske izdvajamo predavanje Želimira Žilnika i Sarite Matijević. Renomirana džez pevačica Jelena Jovović nastupa na Kolarcu 8. decembra. Kulturni dnevnik predstavlja atmosferu sa završnih priprema za koncert. Predstavljamo i roman Ivane Đilas "Kuća". Na sceni "Petar Kralj" u pozorištu Atelje 212, premijerno je izvedena predstava "Stvaranje čoveka" - Reč kritike Ana Tasić. Na radost ljubitelja dobrog zvuka francuski bend "Nuvel vag" 9. decembra ponovo gostuje u Beogradu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]