Plava ptica

Šta je to čurčhela? Koliko brzo se kreće munja? Koliko jezika je govorio Tolkin? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u šestoj epizodi 14. sezone "Plave ptice", u subotu, 1. decembra, u 12:05, na Prvom programu RTS-a!

U našoj šestoj epizodi dočekaće vas novi gosti, novi eksperiment, a i Osman će imati novo omiljeno piće. Biće to takozvani smuti, koji je on sam, lično smutio. Ali pošto Borka zna za onu staru dobru izreku "smuti, pa prospi", predvideće da će se baš to i desiti. Na svu sreću, naša draga gospođa Ž i za ovo će imati rešenje.

Ovoga puta odletećemo u državu Gruziju. Otkrićemo kakve slatkiše jedu Gruzijci, gde najčešće skijaju i još mnogo toga. A naš novi gost otkriće nam i štošta o svom neobičnom zanimanju. On se zove Mile Munja i, kao što mu i nadimak kaže, on je električar za munje.

Po želji naših drugarića, ugostićemo karatiste iz Sportskog centra "Sunce". Oni će nam se predstaviti katama, ali će nam i ispričati po nešto o ovom sportu. Biće tu i naša gusarska posada koja nastavlja svoj lov na znanje. U ovoj epizodi će istraživati Tolkina, pisca čuvene trilogije "Gospodar prstenova".

Gvozden će imati novu vežbu, Osman novi eksperment, a Gospodin Dž će imati i novu pitalicu za sve nas. Zato ne propustite našu šestu epizodu, u subotu 1. decembra, u 12:05. na Prvom programu Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, animator Miloš Gojković, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Boris Milivojević, Andrijana Oliverić i naš specijalni gost Dimitrije Ilić.

Let, let!

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]