Tenis - London: Đoković - Izner

Najbolji teniser sveta otvara završni turnir protiv najvišeg člana prvih 10 na ATP listi.

Juče je Novak Đoković primio pehar namenjen najuspešnijem igraču u 2018. godini, a večeras počinje pohod na šestu titulu protiv Džona Iznera.

Njih dvojica se nisu sastali još od jeseni 2015. godine, kada je Novak bio nezaustavljiv i takođe iza sebe imao šampionske trofeje na Vimbldonu i u Njujorku.

On je daleko najuspešniji učesnik završnog turnira od kako se 2009. takmičenje preselilo u London. Čak pet uzastopnih finala i četiri titule zaredom nagoveštavaju da je, shodno trenutnoj formi, Đoković apsolutni favorit za pobedu.

Iako je Novak savladao Iznera vrlo ubedljivo na poslednja tri susreta, Amerikanac će biti posebno motivisan da u svom prvom nastupu na turniru osmorice najboljih pruži što jači otpor svetskom broju jedan.

Sa 33 godine Izner je najstariji debitant ikada na završnim turnirima, godinu će okončati u prvih 10 što mu nikada pre nije pošlo za rukom, pa može da bude prilićno opasan protivnik u prvom kolu.

Đoković mora da odigra čvrsto, uz visok procenat prvog servisa, kako bi sprečio da se i u njegovoj grupi dogodi odmah neko iznenađenje, poput Federerovog poraza od Nišikorija u dva seta prethodne večeri.

Meč Novak Đoković - Džon Izner počinje u 21 čas, direktan prenos je na Prvom programu.

Komentator: Vladimir Mijaljević

broj komentara 0 pošalji komentar