Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je primenjena umetnica, umetnički direktor Kulturnog centra Grad, Ljudmila Stratimirović.

Ljudmila Stratimirović je sa Melisom E. Logan jednom od članica popularnog elektro clash benda "Chicks on Speed" autorka izlože "Zastave", koja je 11. avgusta otvorena u Zollamt muzeju u Bad Radkersburgu u Austriji.

Na Sarajevo film festivalu u programu "Pretpremijere" premijerno su prikazane prve četiri epizode nove serije "Jutro će promeniti sve" snimljene u produkciji RTS-a. Kreatori ove serije, koja će se od jeseni prikazivati na Prvom program RTS-a  su Goran Stanković i Vladimir Tagić, scenario potpisuje grupa mladih na čelu sa Majom Pelević.

Zvezda na otvaranju Bir festa bila je irska umetnica Rošin Marfi, koja govori za Kulturni dnevnik.

"Ispričaću ti priču" naziv je gostujuće izložbe iz Arheološkog muzeja Zadra iz Hrvatske, koja je otvorena u Muzeju Jovana Cvijića. Postavka govori o stanovnicima Jadera, odnosno o životu antičkog Zadra.

O duhovitom identitetu beogradskih ulica i predgrađa govori izložba fotografija "(U)lica"  Petra Jončića, koja je otvorena u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji.

U Užicu je otvoren Videopark festival savremene umetnosti.

"Graditi imperiju, stvoriti Evropu" naziv je velike izložbe, kojom Rim obeležava 1900 godina od smrti, jednog od najznačajnijih imperatora Trajana. Njegovu vladavinu obeležila su osvajanja, ali, pre svega mudra politika, ekonomski prosperitet, socijalna uravnoteženost i nova kultura, kao rezultat prožimanja različitih nacionalnih identiteta.

Urednik: Vojka Pajkić Đorđević
Realizator: Marija Soldatović
Montažer: Tijana Todorović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]