Kulturni dnevnik

Ijan Makjuan, jedan od najznačajnijih svetskih pisaca, govori za Kulturni dnevnik. U Beogradu je povodom međunarodne konferencije posvećene Džonu Apdajku. Na konferenciji će do 5. juna, učestvovati svetski i domaći poznavaoci Apdajkovog umetničkog stvaralaštva, kao i istaknuti književnici i prevodioci.

Za poslednjih 100 godina, otkako je 1918. objavljena "Jugoslovenska književnost" Pavla Popovića, pitanja o metodu i predmetu proučavanja jugoslovenske književnosti, postavljala su se često i na različite načine. Nedavno su stručnjaci, u organizaciji univerziteta iz Notingema, Beograda i Novog Sada, raspravljali o ovoj temi u okviru međunarodne radionice "Da li je postojala jugoslovenska književnost?". Prošlo je 40 godina od smrti velikog glumca Slobodana Cice Perovića. U Centru arhitekture u Beču otvorena je izložba posvećena hvaljenom i osporavanom građevinskom materijalu - betonu i zdanjima od betona. Gost Kulturnog dnevnika je rediteljka Aleksandra Milavić Dejvis povodom predstave koju režira u Ateljeu 212, "Pet života pretužnog Milutina" pisca Milene Marković. U Kulturnom dnevniku i o drugim aktuelnostima iz kulture.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik Snežana Stamenković Jojić
realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]