Fargo, druga sezona

Druga sezona serije „Fargo“ (2014) donosi potpuno novu priču, koja prethodi događajima iz prve sezone i vodi u 1979. godinu, u doba kada je Lu Solverson i dalje bio policajac, a kada je njegova ćerka Moli još bila devojčica.

Gledaoci su Moli (Alison Tolman) u prvoj sezoni upoznali kao odraslu, sposobnu ženu i policajku, a sada će konačno saznati zašto je Lu (kojeg sada tumači Patrik Vilson) napustio policiju i kakve su sve situacije dovele do toga.

Zanimljivo je da je u čuvenom razgovoru sa Lornom Malvom (kojeg je igrao Bili Bob Torton), u svom restoranu, Lu ukratko već ispričao rasplet ove sezone.

Još jedan dobar razlog zašto pogledati drugu sezonu „Farga" je i odlična glumačka postava. Pored Patrika Vilsona, uloge su poverene Tedu Dansonu, koji će igrati njegovog vernog partnera - šerifa Hanka Larsona, Kirsten Danst i Džesiju Plemonsu koji glume mladi bračni par, Džinu Smartu u ulozi negativca - Flojda Gerharda. Tu su i: Nik Oferman, Kiran Kalkin, Brus Kembel, Adam Arkin itd...

Miniserija "Fargo" je adaptacija kultnog filma braće Koen iz 1996. godine, klasika koji je osvojio Oskara za najbolji film iste godine.

Serija je pobrala brojne pozitivne kritike, i dobila neverovatnih 18 nominacija za Emi, dva Zlatna globusa i mnoge druge nagrade.

Idejni tvorac i scenarista: Noa Holi

Režiseri: Skot Vinant, Adam Bernštajn, braća Koen, Voren Litlfild, Randal Ajnhorn...

 

broj komentara 0 pošalji komentar