Kulturni dnevnik

U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" održana je Skupština Udruženja likovnih umetnika Srbije, koja je bila zamišljena kao konstruktivni dijalog suprotstavljenih strana unutar samog udruženja, koji je, kako kažu članovi, bio neophodan da bi se ustanovilo u kojem smeru ono zapravo ide.

 

Treći teatarski festival pod nazivom Pozorišno proleće otvoren je u Šapcu. Povodom devet godina Kulturnog centra Grad otvorena je rođendanska izložba pod nazivom Devet veličanstvenih, koja predstavlja svojevrstan showcase devet umetnica. Održana je koncertna promocija jubilarnog 50. broja internacionalnog časopisa za muziku Novi zvuk. Više od 50 hiljada posetilaca do sada je obišlo izložbu u Londonu na kojoj su predstavljeni originalni setovi i figure sa snimanja Ostrvo pasa Vesa Andersona. Nakon par godina Akademski hor Kolegijum muzikum održaće celovečernji koncert na sceni Kolarčeve zadužbine. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je Dragana Jovanović, dirigent.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Miloš Ačanski

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]