Plava ptica

Poleti, sleti, obrni, okreni - stigli smo do kraja naše 13. sezone! A u njoj otkrivamo: kakve veze imaju miš i čokolada, da li delfini imaju imena, čemu služe šare papagaja i još mnogo toga! Sve to u subotu 21. aprila, u 12.05, na Prvom programu RTS-a!

 

Kada se koristi reč "zadnji", a kada "poslednji", otkriće nam naša gospođa Ž, a Osman i Borka će jedva čekati da otputuju na poslednje putovanje u ovoj sezoni.

Otići će oni pravo u Švedsku, poznatu po tetrapaku, ševedskom stolu, Alfredu Nobelu i brojnim drugim stvarima, koje će Osman i Borka istražiti u svom novom songu.

U ovoj epizodi ćemo se potruditi i da ispunimo što više želja naših drugarića, koja su nam stizala putem pisama, mejlova i fejsbuk poruka. Zato ćemo pričati o Bambiju, gusarska posada će istraživati delfine, a u goste ćemo pozvati i nekoga ko će nam pričati o papagajima.

Biće to gospodin Šaranđel Papiga, rukovodilac papagajskih šara. On će nam objasniti čemu služe boje papagejevog perja, a rećiće nam i po nešto o arama, najvećim papagajima na svetu.
Ugostićemo i Kreštu Petlića, poznatog po seriji "Kukuriku šou". Krešta će nam otkriti šta da očekujemo od nove sezone, koja počinje sa emitovanjem čim se završe specijali "Plave ptice".
Gvozden će pokazati novu vežbu, radićemo i novi, čarobni eksperiment, a neće izostati ni gospodin Dž da nas malo naljuti i malo nasmeje. Zato nas gledajte u subotu 21. aprila, u 12.05. na Prvom programu Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, animator Miloš Gojković, scenografkinja Snežana Popović, kostimografkinja Irina Mitrinović, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Boris Milivojević, Zorana Milošaković-Tasić i Nenad Nenadović.

Let, let!

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]