Jutarnji program

Nekada je u Vojvodini bilo više od 90 hiljada salaša.

Posle 1945. godine vlast nije bila blagonaklona prema salašarima, koji su imali sve što im je potrebno za život i koji su, pre svega, bili nezavisni. Procenili su tako, oni iz vlasti, da im ljudi koji proizvode hranu, koji imaju bunar sa vodom i koji imaju radnike, nisu baš po volji. Rezultat takvog raspoloženje, bilo je nestajanje salaša, tih malih preduzeća. Međutim, opstali su neki salaši, preciznije njih 65 o kojima u svojoj knjizi piše Miroslav Božin.

Deo našeg studija ovog jutra pretvorićemo u molersku radionicu. Počela je sezona krečenja. Koliko košta prolećno uredejnje stana? Praktični saveti u studiju za one koji žele da rade po principu "sam svoj majstor".

Samo nekoliko dana nakon premijernog prikazivanja, dečiji film "Zlogonje" osvojio je prvu nagradu na TIFF Kids festivalu u Torontu, koji je deo jednog od najznačajnijih filmskih festivala na svetu. Gost Jutarnjeg programa je Raško Miljković, reditelj filma.

Uoči koncerta u Hali sportova, gosti Jutarnjeg programa su Marcus I Martinus petnaestogodišnji blizanci iz Troforsa u Norveškoj. Pažnju su privukli pobedom na nacionalnom pevačkom takmičenju 2012, kada su imali samo 10 godina. Od tada su objavili dva studijska albuma, nekoliko hit singlova i nastupali pred prepunim arenama širom nordijskih zemalja. Imaju ogroman broj vernih fanova širom Evrope.

Urednik: Duško Nikolić
Voditelji: Dragana Kosjerina, Dalibor Žarić

broj komentara 0 pošalji komentar