Montevido, Bog te video

Peta epizoda: Putevi ljudski

Posle nedeljnog debakla Milutinac, kapiten "Jugoslavije" odlučuje da napusti fudbal. Verujući da ga je Eli ostavila posle blamaže na fudbalskom terenu, Milutinac se sprema da zauvek napusti Beograd.

Još se ne smiruju utisci sa nedeljnog derbija između "BSK"-a i "Jugoslavije". O tome svi u gradu pričaju a najviše o novom fudbalskom dvojcu Moši i Tirketu. Ali njihovo tek stvoreno prijateljstvo iskovano na fudbalskom terenu suočava se sa ozbiljnim izazovom. Mošin odlazak u bioskop sa Rosom, kao i Valerijino poigravanje sa Tirketom dovodi ih u veliko emotivno iskušenje i na ivicu sukoba.

Bojkot svih fudbalskih aktivnosti od strane hrvatskog nogometnog saveza, zaokuplja pažnju javnosti. Državno prvenstvo se prekida i Andrejević to koristi da objavi početak priprema reperezentacije za učeće na Svetskom prvenstvu.

Ali tek tada nastaju pravi problemi. Kako pronaći novac za pripreme, ko će biti novi selektor, i, ono najvažnije - ko će zaigrati za reprezentaciju Jugoslavije...

U glavnim ulogama: Miloš Biković, Petar Strugar, Nina Janković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Danina Jeftić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Viktor Savić,Tamara Dragićević, Milovan Filipović, Mihaela Stamenković, Anita Mančić, Marko Nikolić, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Slobodan Ninković, Predrag Vasić, Bojan Dimitrijević, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Marko Živić, Enis Bešlagić, i mnogi drugi.

Televizijsku seriju kreirali: Dragan Bjelogrlić i Srđan Dragojević
Kostimograf: Dragica Laušević
Scenograf: Nemanja Petrović
Montažeri: Marko Glušac i Dejan Urošević
Muzika: Roberto Magnifico
Direktor fotografije: Goran Volarević
Scenario: Srđan Dragojević i Ranko Božić, na osnovu knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića.
Režija: Dragan Bjelogrlić
Urednik serije: Miloš M. Radović

broj komentara 0 pošalji komentar