Fudbal - LE: Lacio - Dinamo Kijev

Posle ispadanja iz Kupa Italije i značajnog zaostatka za vodećim timovima u italijanskom prvenstvu, Lacio još ima mogućnost za trofej u Evropa ligi.

Teško je reći da mogu da osvoje ovo takmičenje ali je to svakako dobra šansa da poprave utisak u sezoni u koju su ušli kao jedan od najboljih italijanskih timova. Navijači sada strahuju da će tim ispasti iz konkurencije za plasman u Ligu šampiona. Zato bi trebalo razmišljati i o ovom, rezervnom putu ka tom takmičenju (pobednik Evropa lige ide u Ligu šampiona).

Ekipa Sergeja Milinkovića - Savića, koji će na leto verovatno postati najskuplji srpski fudbaler i možda jedan od deset najskupljih u istoriji fudbala, sada naspram sebe ime klub velike tradicije - Dinamo Kijev.

Kijevljani su drugi u prvensvu Ukrajine gde je u prethodnim godinama nešto uspešniji Šahtroj. Dinamo polako vraća stari sjaj (osvojili su Kup pobednika kupova u dva navrata) redovni je učesnik ovog takmičenja i ima značajno iskustvo. Bez obzira na zvučnija imena Lacija, i bolju formu Italijana, ovo će biti neizvestan dvomeč.

Mnogo će zavisiti od utakmice u Rimu koja će biti pravi pokazatelj trenutnog stanja u ova dva kluba.

Komentator Aleksandar Stojanović

broj komentara 0 pošalji komentar