Meso

U subotu 28. oktobra na programu RTS 1 u 21 čas premijerno prikazujemo prvu od devet epizoda igrane serije "Meso", izvršne produkcije "Bosonoga" iz Banja Luke, scenariste Nikole Pejakovića, koju kao reditelj potpisuje Saša Hajduković. "Meso" je žestoka, savremena i hrabra dramska serija, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini.

Glavni junaci serije "Meso" su Mirko i Slavko - ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa problemima prouzrokovanim vremenom u kome žive. Mirko je osrednji fudbaler na zalasku karijere, sa neizvesnom budućnošću u sportu, povratnik u rodnu Banja Luku gde žive njegova dementna majka, introvertni brat i devojka koja, daleko od svoje rodne kuće, vapi za pažnjom i ljubavlju, tražeći ih na pogrešne načine. On tamo obnavlja očevu roštiljnicu "Kod Rajka", od čije slave je ostala samo reputacija da su ćevapi tu "bolji od Mujinih", iako je i njena sudbina neizvesna, kako zbog ekonomskih razloga, tako i zbog velikih planova ko je za nju kuju podjednako veliki biznismeni.

Jedan od tih biznismena je i Slavko, Mirkov drugar iz detinjstva, koji se u životu svog nekadašnjeg prijatelja ponovo pojavljuje iznenada, i to baš u trenutku kada mu je najpotrebniji. Njihove sudbine će biti u potpunosti isprepletene i uticati na životne priče mnogih osoba oko njih, dok Mirko i Slavko sami traže svoj put do rešenja životnih problema, ali i do odgovora koliko se ljudskih vrednosti i dalje skriva u njima.

U prvoj epizodi serije "Meso" upoznajemo porodicu Cvijetić, vlasnike čuvene banjalučke roštiljnice "Kod Rajka". Rajko, otac porodice, poginuo je u ratu i od tada se za roštiljnicu brinula njegova supruga, zajedno sa konobarom Mišom i sinom Mićom, na koga je taj tragični događaj ostavio trajne posledice. Majku polako savladava demencija i brigu o roštiljnici preuzima Mirko, fudbaler koji ima problema sa povredom, sa svojom mladom devojkom Marijom i, najviše, sa novcem i zelenašima...

Uloge tumače: Igor Đorđević, Nikola Pejaković, Marija Pikić, Branko Janković, Vuk Kostić, Ljubiša Savanović, Faketa Salihbegović Avdagić, Novak Bilbija, Željko Stjepanović, Slobodan Perišić, Boris Šavija, Stojan Matavulj, Nikolina Friganović, Aleksandar Stojković, Zlatan Vidović, Petar Božović, Toma Trifunović, Slavko Labović.

Urednik serije: Marko Novaković
Reditelj: Saša Hajduković
Scenarista: Nikola Pejaković
Direktori fotografije: Saša Petković i Dragan Radetić
Scenografi: Miloš Krčmar i Lara Prostran
Kostimograf: Duška Vujmilović Kukavica
Kompozitor: Petar Bilbija
Montaža i kolor korekcija: Saša Karakaš
Producent: Brankica Janković
Direktor serije: Đorđe Vranješ

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 27. okt 2019, 18:10) - dusica.djuric023@gmail.com [neregistrovani]

Serija MESO

Jedna od najboljih serija, IKADA!! Molim vas da je reprizirate!!!

(subota, 11. nov 2017, 16:04) - anonymous [neregistrovani]

Serija meso

Fantastična serija, svaka cast

(subota, 28. okt 2017, 23:16) - Mirza [neregistrovani]

Meso

Mracna,realna,jaka. Uziva sam gledajuci,jedva cekam ostale epizode. Cim je Kolja tu mora da bude dobro!