Kulturni dnevnik

U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka održana je konferencija za novinare povodom naučnog skupa "Šesto godina manastira Pavlovac" koji će biti održan 31. jula 2017. godine u Mladenovcu. Tim povodom gost Kultrunog dnevnika je Nemanja Marković, arheolog.

Posle serije izložbi "Energija boje", ovog leta, beogradski Muzej Cepter započeo je još jedan izložbeni ciklus kojim, kroz profilisan tematski fokus, predstavlja umetnička dela iz svoje kolekcije. Prva izložba novog ciklusa - "Energija materijala" posvećena je drvetu.

U novoj rubrici Preporučujemo, saznajte šta za ovo leto predlaže reditej Evon Savin.

U Puli je završen 64. filmski festival.

U Avinjonu je u toku Pozorišni festival, najprestižniji i najstariji u Francuskoj a najveći te vrste u svetu.

U Bukureštu je nedavno otvoren Muzej kiča.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Lidija Božić
Montažer: Vesna Đolović
Realizator: Vladimir Đurđić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]