Uprirodise

Sa početkom nove godine, Redakcija Školskog programa počinje emitovanje tri nove igrane serije. U programskom bloku pod nazivom Uz nas se raste emitovaće se serije Uprirodise, Književno blokče i Može i drugačije.

Dečiji televizijski serijal "Uprirodise" se kroz vršnjačku i inkluzivnu edukaciju bavi predstavljanjem i upoznavanjem sa osnovnim pojmovima iz oblasti životne sredine i ekologije, podizanjem nivoa ekološke svesti sa ciljem pružanja osnovnih smernica deci i roditeljima za ponašanje koje doprinosi zaštiti i unapređenju životne sredine

Dečiji televizijski serijal "Uprirodise" prati avanture jedne neobične devojčice Sunčice. Neobične jer ona razume jezik svih bića sa kojima se u svojim avanturama susreće. Od drveća i ptica do kamenčića i čudnih šumskih stvorenja. Prateći Sunčicine dogodovštine najmlađi gledaoci će biti u prilici da zajedno sa njom i sa njenim mnogobrojnim prijateljima poput šumske sove Dušanke, Šumivoja, Brzometlice Čistić, Zdravka Drena i mnogih drugih steknu značajna znanja o prirodi, biljnom i životinjskom svetu u njoj i kako da se prema njima odnose.

 

broj komentara 7 pošalji komentar
(ponedeljak, 16. jan 2017, 14:10) - anonymous [neregistrovani]

uprirodi se

Predivna emisija. Originalna. Kvaltetna. Na najlepši mogući način pruža današnjoj deci obrazovanje ove vrste i podiže svest o zaštiti životne sredine. Pomalo me je vratila u moje detinjstvo. Sve pohvale, i nadam se da će se dugo emitovati!!!

(nedelja, 15. jan 2017, 22:15) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Kako zivimo u takvom vremenu da se sve sto se vidi na ekranu kopira na bilo koji nacin,svaka cast autoru koji je prepoznao potencijal da deca vide prvo preko ekrana kako treba i zasto pa onda da i ona tako cine i sire svoje znanje sa svojim drugarima.Na mladima svet ostaje a i nasa Srbija.Da puno generacija odrasta uz sadrzaj ove predivne emisije.Pozdrav!

(nedelja, 15. jan 2017, 20:00) - Sandra [neregistrovani]

Uprirodise

Divan koncept. Odlično osmišljeno. Važno je decu povezati sa prirodom, prvo preko ekrana a zatim i uživo.
Ovakve emisije kod dece mogu stvoriti želju i potrebu za prirodom. Pozdrav iz Vrmdže

(subota, 14. jan 2017, 13:55) - Milena Trbojevic [neregistrovani]

Uprirodise

Vrlo dobra i edukativna emisija,ostace zapamcena.....Sve cestitke autoru

(subota, 14. jan 2017, 13:41) - Mladen [neregistrovani]

Uprirodi se

Bravo za ideju i realizaciju. Nesto novo napokon edukativno za mladje generacije,a da govori o stvarnim problemima i dize deciju svest o prirodi i suzivota coveka sa prirodom kako to treba da bude.

(subota, 14. jan 2017, 12:43) - Dobrivoj Milin [neregistrovani]

uprirodise emisija na RTS 1 od 14.01.2017.

predivna edukativna emisija o zaštiti životne sredine i za decu i za odrasle.BRAVO za autore

(ponedeljak, 09. jan 2017, 10:53) - anonymous [neregistrovani]

novo

Ovo deluje kao nesto novo i osvezavajuce na nasem medijskom nebu...jedva cekamo da vidimo...